Victorian Garden Windsor

The idea behind this project was to create a new classy Victorian style front garden that will reflect the style of the property yet using modern materials.

We created the illusion of space in the garden by utilising the area intelligently. This was achieved by keeping the design simple yet using good quality materials with a professional installation. The garden was designed to mirror the exterior of the property.

A new gate was installed for the entrance of the garden, it was important to get a gate that is original in style yet strong and bold in look.

A Victorian tiled path for the main walkway to the property, there were a few options with the tile choices. The steps that lead to the main door were replaced with a curved bullnose step finish step. A rope edge framed all of the paths.
A contrast of materials created interest and variation to a space.

The garden was quite exposed to the, ‘busy’ Clarence Road, and was a big enough space to have a small seating area to the left of the main door, even if it not used that much it can create an option, clever planting created a private garden without blocking off the light or creating an uninviting barrier.

Two circular flower beds half way down the main path to the left and the right a small paved path lead into both of these and the paving curveD around each small flower bed. Three main beds were planted with Victorian style plants that took into consideration low maintenance for the clients. Olive trees, grasses, camellia.

Each flower bed had lighting installed to create a cool look in the evening.

The existing concrete that caps all of the walls was removed and replaced with a bull nose capped stone, a wrought iron fence finish was installed.

 

 

 

 

Garden Decking in Dedworth

The core idea behind this project was to create a contemporary and comfortable seating and dining area for outdoor living before the extension transformation works took place.

The seating area was a combination of Indian sandstone on the left and softwood decking on the right with a bespoke pergola to withstand any storm and be aesthetically pleasing.

In addition, there was a tailor-made seating area built in the corner of the garden which was wide enough to be used as a seat or a lounger. This seating area and the new shed area was split by a custom contemporary battened fence.

The shed area had a strong Indian sandstone foundation floor, ready for instillation.

A raised flower bed with lights was installed into the garden running down the right hand side.

 

 

 

 

Circular Decking Wokingham

The aim of the project in Wokingham was to create a cool, contemporary design which was simultaneously a family friendly space.

This project was predominantly re-levelling work. Our team needed to drop a large section of the garden to stop any damp course issues in the future. Once this take was completed, we were able to start the building of the garden.

There is a main path that leads onto a large seating area made of silver grey granite. This achieved the contemporary design our clients wanted. 

We built a large wood chip area alongside a sizeable synthetic lawn, with the aim of creating an environment in which a young family, with children could enjoy and relax for many years.

Sleepers were installed, and they frame the garden in a circular deck, for the main relaxation space. 

 

 

 

 

 

Garden Design Windsor

The project was a standard garden landscape design in Windsor. 

The garden was framed by a Laylandi tree. To create the illusion of a larger garden, wood chips and sleepers were installed around this tree to contain the flower bed.

The two raised flower beds were quilt with drainage and for membrane protection Modak Indian sandstone was installed. This sandstone was also used to match the brickwork of the property. Curved edging was cut into the paving which added fluidity to the overall design. 

The vegetable patches were designed with two courses of sleepers. Their height was adjusted for ease of access and depth of the soil. This meant that vegetables and plants would successfully grow in here with ample soil depth.

 

 

 

 

 

 

Kids Garden Debworth

The client previously had a slightly overgrown garden, with a fence that was overcome by ivy and falling apart. The primary aim of this project was to transform the garden into a family friendly space.

New fencing was installed in place of this. Sandblasted harvest sawn stone was chosen because the material mirrored the interior kitchen. In addition, the brighter colour stone gave the illusion of a larger area. A small paved area at the back was chosen for this, as it was a sun trap.

A mid-sized synthetic lawn was installed for children to play on and enjoy. Therefore, the courtyard-garden achieved our aim in being child friendly.